Nu söker vi APU-praktikanter till vårterminen 2024

Sökbar period är:

Period 2: 2024-03-20 – 2024-06-02

Praktikuppgifter

Helsingborgs tingsrätt erbjuder praktik där du ges möjlighet att utveckla dina juridiska kunskaper i nära samarbete med tingsnotarier, beredningsjurister, domare och domstolshandläggare. Under praktiken kommer du att få en djupare förståelse för hur en domstol fungerar. Som praktikant på tingsrätten kommer du att protokollföra vid förhandlingar samt vara delaktig i för- och efterarbete kopplat till detta. Du kommer även att få möjlighet att göra rättsutredningar och få inblick i övrigt arbete vid domstolen. Som praktikant är du välkommen att delta i domstolens interna utbildningar när sådana hålls under tiden du är hos oss. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avklarat 150 högskolepoäng inom juristprogrammet. Vidare är godkända betyg från kursen i straff- och processrätt ett krav.

Ansökan

I ansökan vill vi att du, förutom personligt brev och CV alt. meritförteckning, bifogar intyg som visar avslutade kurser, samt anger vilken period som du söker praktik för.

Välkommen med din ansökan via länken i denna annons.

Antagningen sker löpande. Annonsen avpubliceras när våra platser är tillsatta.

Om du har frågor kan du maila administrativa chefen Andrea Lindblom på andrea.lindblom@dom.se 

Om Helsingborgs tingsrätt

Helsingborgs tingsrätt strävar efter att vara en öppen och utvecklande arbetsplats. På tingsrätten arbetar ca 100 personer. Vi finns i moderna lokaler i centrala Helsingborg. Tingsrätten är indelad i tre dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Den administrativa avdelningen fungerar som stöd för den egna organisationen och för service till allmänheten och andra myndigheter. På den administrativa avdelningen arbetar bla. ordningsvakter, domstolshandläggare, administratörer och arkivhandläggare.

Del lenker


Logg inn og send melding om interesse

Tilbake til ledige stillinger